Härliga cykelturer i Göteborg

Om du befinner dig i Göteborgsområdet och precis har köpt en elcykel då har du fem häftiga rundor som väntar på dig och din nya behjulade vän. Kattegatt och Skagerrak bjuder på frisk luft och underbara utsikter. Den så kallade Örundan är 124 kilometer långt och ger dig en häftig utmaning längs Västkustens bedårande landskap. Börja på Älvsborgsbron och cykla vidare till Lundby, Kornhall, Lycke, Tjuvkil, Harestad, och så vidare hela vägen fram till  igen Älvsborgsbron.

Denna tur inkluderar ett par färjor och en del klippor som du kan ha kul med om du har en mountainbike. Kanske inte en sådan god idé att ge sig ut på klipporna med en elcykel däremot, men packa ner badkläderna för att få ut det mesta av ditt äventyr!

Nästa rutt startar på kontor Södermalm. Nej, den startar i Slottskogen! Den Lilla Särörundan är en skön runda på 48 kilometer där du slipper en massa bilar och backar. Det behöver inte alltid vara en tuff utmaning när man ge sig ut med cykeln, utan ibland vill man bara få njuta eller återhämta sig efter ett tuffare träningspass. Perfekt för de som vill ge sig ut på en skön och vacker tur längs havet.

Nästa runda, Stora Särörundan, är 60 kilometer lång och startar också i Slottskogen. Det börjar med plan cykling och vacker havsutsikt på vägen till Särö, sedan blir det lite tuffare tag och sist men inte minst väntar glassgubben i Slottskogen med en välförtjänt strut med tre kulor! Vilka är dina favoritsmaker?