Storköp eller småköp?

En för många hushåll återkommande fundering är huruvida det lönar sig att storhandla. Särskilt i tider då fler blir medvetna om det både kostnads- och miljömässiga nackdelarna med små inköp. För i Sverige är det väldigt få av oss som bor tillräckligt nära butikerna för att vi ska ha gångavstånd . Detta har resulterat i att väldigt många tar bilen för att göra små inköp, vilket resulterar i stora kostnader gällande såväl bensin som påverkan på miljön. Men vad kan man göra?

Många väljer att endast göra större handlingar för att motverka att flera små kostnader uppstår. På så sätt kan man på sikt omvandla utgifter till besparingar, vilket har visat sig vara en given förutsättning om man vill se till att inte bli av med onödigt mycket pengar. Denna sorts planering har säkerställt att många hushåll får mer pengar över till de saker som är mer viktiga än småköp.

inköp 1

Men är det aldrig en bra idé med småköp? Jovisst kan de vara till en fördel när det handlar om REA och saker till nedsatt pris. Då kan det definitivt låna sig att småhandla. Men att göra det till en vana är sällan en bra idé. Så var noggrann med att använda shopping- och handlingsmönster till din och din familjs vinning. På sikt så kommer du ha utvecklat rutiner som kommer göra stora skillnader i hushållskassan. Det är något som vi verkligen är övertygade om och som vi har sett stämma, gång på gång.

inköp 2