Matlagning på konferens

Konferenskulturen är fortsatt stark i Sverige trots att vår samtid har tvingat oss att omvärdera mycket av det som vi tagit för givet och trott var satt i sten. För på kort tid har konferenser förvandlats från en nöjesfylld och avslappnad tillställning, till något som präglas av de striktaste försiktighetsåtgärder. Men något som gäller oavsett vilka tider vi befinner oss i är att matlagning är ett ständigt bekymmer på konferenser.

När du väljer konferens nära stockholm så har man automatiskt tillgång till ett flertal spännande restauranger, och de flesta konferenshotell har eget kök. Så där är det egentligen inga problem. Men vid mer ensligt belägna konferenser så kan matfrågan bli ett stort problem. Ska man laga själv eller försöka köpa? På senare tid har det blivit en trend att erbjuda utrymme för tillagning av mat. Och många väljer att utnyttja chansen att göra detta till en del av konferensen. För gemensam matlagning är en riktigt bra förutsättning för gemenskap.

konferens 1

Men om detta känns för omständligt, eller om det inte är ett realistiskt alternativ, så blir det så klart ett måste att köpa mat eller ordna med catering. Vi rekommenderar verkligen att ni i förväg kontaktar de som står för konferenslokalerna, för att säkerställa att tillgången på mat är i enlighet med förväntningarna. Det är aldrig en bra idé att plötsligt finna sig på konferens utan tillgång till mat. Detta leder till sura miner och att alla går runt med kurrande magar. I många fall motverkar det helt enkelt det tilltänkta syftet med konferensen.

konferens 2