Ta med familjen på cykelsemester

Solsemester, långa dagar på stranden eller dagsutflykter till Legoland eller Astrid Lindgrens värld är väldigt vanligt och uppskattat. Men det finns faktiskt så mycket mer du kan göra tillsammans med familjen och som även är mer aktivt och hälsosamt. Att ta med dina barn på en cykelsemester är en av de sysslor som ni till exempel kan göra tillsammans. Slå två flugor i en smäll och kombinera nytta med nöje och gör något roligt tillsammans. Med vart är bäst att åka på cykelsemester och vilka inköp måste göras för en mer behaglig upplevelse.

Färdmedel för hela familjen

Det finns bra cyklar för alla, oavsett ålder och kön. Men för en cykelsemester så måste dock cykeln som du köper vara funktionell och vara utrustad med passande funktioner, bra däck och kvalitativa cykelkomponenter. Du kommer att cykla längre och sadeln ska därför vara bekväm och cykeln ska även ha pakethållare eller liknande som gör att du kan bära med dig all nödvändig utrustning.

Har du mindre barn i familjen kanske det kommer bli tröttsamt att cykla hela dagen, du kan då istället investera i en elbil för barn som de kan använda om ni planerar att cykla lite längre sträckor. Glöm dock inte bort att ladda den när du har chansen.

Planera vart ni ska cykla

För att upplevelsen ska bli enklare och mer underhållande så är det bra om du planerar turen i förhand. Vart ska ni cykla, hur långa sträckor ska ni cykla varje dag, vart ska ni sova över natten och vilka stopp vill ni göra utefter vägen. Beroende på dina barns ålder ser svaret lite olika ut, men det är viktigt att rutten du väljer är anpassad för just din familj.