Kött eller vegetariskt?

Som charkfokuserade så är det egentligen ingen hemlighet att vi är positivt inställda till köttkonsumtion. Men vi är alltid noggranna med att poängtera att inget är bra i för stora mängder. Rött kött har visat sig kunna leda till ett flertal hjärt- och kärlproblem, och därför är det verkligen att rekommendera att man äter det i måttliga mängder. Men hur förhåller vi oss till vegetarisk kost?

Huruvida man vill bli helvegetarian är något som vi lämnar upp till var och en. Och vi har ingen åsikt om detta. Men vad alla bör se till är att ha mer frukt, grönsaker och baljväxter i sin kost. De är viktiga källor till fibrer, antioxidanter och mycket annat som hjälper kroppen. Särskilt i dessa tider då våra kroppar ständigt utmanas av miljögifter och annat som finns i våra närmiljöer.

vegetarisk mat 1

Så egentligen ser vi det inte som en fråga om kött eller vegetariskt. Åtminstone inte för oss. Vi poängterar alltid vikten av balanserad kost, för såväl miljö som hälsoskäl. Och därför tycker vi att man ska äta blandkost. Men samtidigt har vi inga moraliska dilemman mot att äta kött, och huruvida du har det är något som du själv i slutändan kommer behöva ta ställning till.

Numera är det avsevärt mycket enklare än tidigare att äta varierat. Speciellt då butikerna är mycket mer välsorterade dessa dagar, och därför är det för de flesta inga problem att få i sig vad man behöver. Men äldre personer kan behöva vara lite extra noggranna med att variera sin kort.

vegetarisk mat 2