Upptäck Blekinge på cykel

Med en cykelsemester kan du upptäcka nya spännande platser och kombinera nytta med nöje. För att kunna njuta av en härlig längre cykeltur behöver du heller inte resa särskilt långt, då Sverige är fullt med spännande cykeldestinationer runt om hela landet. Dock är Blekinge ett mycket populärt val, som passar flera olika typer av cyklister.

Karlskrona till Tjurkö

Från Karlskrona kan du cykla norrut, med öarna Sturkö och Tjurkö som slutmål. Denna 33 kilometer långa sträcka, tar dig genom ett varierat landskap och du kan utmed vägen även avnjuta en god måltid på restaurang Baltic, som ligger beläget precis vid brofästet Senoren.
När du väl har nått slutmålet kan du uppskatta öarnas vackra natur och de fantastiska solnedgångar som de är starkt förknippade med.

Arvidstorp

I Blekinge hittar du även cykelsträckan som startar vid Arvidstorp, där du tar dig fram på rullstensåsen som ligger belägen intill Arvidstorpssjön. En mycket vacker cykelsträcka, där du verkligen får dig en rejäl naturupplevelse. Om du har tid över, kan du även ta dig en liten bensträckare och ett dopp i sjön om vädret tillåter.

En perfekt och inte får lång cykelsträcka, som passar dig som vill komma bort från stadens hets och måsten. Ta med hela familjen på en gemytlig cykeldag och om du vill ta dig en liten längre sträcka, ligger Karlskrona inom cykeldistans.

Blekingeleden

För dig som vill ta dig an en liten större utmaning, har du Blekingeleden. En spännande och längre distans på 27 mil, som är uppdelad i 15 olika etapper. Du kan därför själv bestämma om du vill cykla hela leden eller välja några etapper som faller dig i smaken. Blekingeleden är särskilt uppskattad för sin vackra natur, där du cyklar på grusvägar, åkerstiger och sjöstigar, som tar dig genom en idyllisk och omväxlande terräng.