Viktigt med avslappning

Bland de av oss som gillar att håla högt tempo så är det minst lika viktigt att ta det lugnt när man väl vilar. I tider då träning blivit något utav en folksyssla så är det däremot lätt att man tar för lätt på vikten av återhämtning. Genom att skapa rätt förutsättningar för lugn så kan man däremot göra underverk för sin återhämtning. Och dessa dagar är det definitivt enkelt att säkerställa lite plus i kanten. Köp spabad online för inom- eller utomhusbruk och gör varje stund till en potentiell chans för återhämtning.

Det finns definitivt många såväl miljö- som hälsomässiga fördelar med att välja cykeln framför bilen. Men värt att poängtera är att vad man i praktiken gör är att ersätta fossildrift med kroppens eget bränsle. Och detta ställer lite högre krav på att man är noggrann med energiintag och vila. Särskilt för de personer som har nått lite högre åldrar.

Men genom att vara noggrann och hålla helheten i åtanke så kan man få många års nytta och nöje av elcyklar och cykelupplevelsen i stort. Men låt det hela ta sin tid. Ofta så kommer övergången till ett cykelburet liv med en viss anpassningsperiod. Är kroppen inte van med att anstränga sig så kan det ta ett tag innan den hinner ställa om. Och under denna period är det extra viktigt att säkerställa tillräckligt hög nivå av vila, återhämtning och näring. Vi är övertygade om att det i slutändan kommer att vara värt det!